Κατά προτεραιότητα θα ενταχθούν στην κοινή ΣΔΙΤ με τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος κατασκευές νέων εκπαιδευτηρίων, όχι έργα συντήρησης και αποκατάστασης.
Αυτό διευκρίνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Μάκαρη.
Ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι η προτεραιότητα αφορά την κατασκευή Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου και Ειδικού Δημοτικόύ, καθώς και κάποιων Νηπιαγωγείων δυτικά του Νέδοντα.
Οσον αφορά τις αθλητικές υποδομές, παρατήρησε πως “πρώτο είναι το Κλειστό. Χρειαζόμαστε 2.000 θέσεων και να συνοδεύεται από πισίνα 25 μέτρων”. Ενημέρωσε, επίσης, ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει η προγραμματική σύμβαση με τους άλλους δύο δήμους, "για το πώς θα πληρωθεί η ειδική συνεργασία και για το πώς θα γίνει η δημοπράτηση. Θα μας δώσει τεχνογνωσία ο Δήμος Χανίων”.
Ο κ. Μάκαρης εξέφρασε τη δυσφορία του για το ότι στα έργα της ΣΔΙΤ απορρίφθηκαν τα αθλητικά, επισημαίνοντας ότι “είχαμε σημαντική ευκαιρία να εντάξουμε σοβαρά αθλητικά έργα - και χάθηκε αυτή η ευκαιρία”.
www.eleftheriaonline.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη